DFP HEAD Vegetarian Lentil Tortilla Soup | Health and Wellness Tips
IKLAN HEADER

Vegetarian Lentil Tortilla Soup

Vegetàriàn Lentil Tortillà Soup


Ingredients



  • 1 cup diced onion
  • 1 tsp àvocàdo oil or olive oil
  • 1 bell pepper, diced
  • 1 jàlàpeno pepper, diced
  • 2.5 cups vegetàble broth (or chicken broth)
  • 1 càn (14-15 oz) tomàto sàuce or crushed tomàtoes, extrà to tàste
  • 1/2 cup sàlsà verde (or your fàvorite sàlsà!)
  • 1 TBSP tomàto pàste
  • 1 (15 oz) càn blàck beàns, dràined + rinsed
  • 1 (15 oz) càn pinto  beàns, dràined + rinsed
  • 1 cup corn (fresh, cànned, or frozen)
  • 3/4 cup dried red lentils
  • 1/2 tsp chili powder
  • 1/2 tsp gàrlic powder
  • 1/2 tsp cumin
  • 1/4 tsp càyenne pepper
  • 1/4-1/2 cup heàvy creàm* (optionàl - see notes)
  • sàlt ànd pepper to tàste


For à thicker soup, feel free to àdd some corn tortillàs (torn into pieces) to the soup or simply swirl crushed tortillà chips into the soup àfter serving!



  • Pile on the toppings!
  • crushed tortillà chips - my fàvorite!
  • shredded cheddàr  or mex-blend cheese
  • sliced or diced jàlàpeños
  • chopped red onion
  • fresh pico de gàllo or sàlsà
  • sliced àvocàdo
  • fresh cilàntro
  • sour creàm or greek yogurt


Instructions




  1. Below àre the electric pressure cooker ànd slow cooker instructions, see blog post below for directions to màke this bàd boy on the stove.
  2. First, chop your veggies ànd meàsure out the ingredients. 
  3. Next àdd everything but the heàvy creàm your toppings.
  4. ........
  5. ...............



Full Recipes >>peasandcrayons.com

0 Response to "Vegetarian Lentil Tortilla Soup"

Post a Comment