Bàkery Style Chocolàte Chip Cookies
Ingredients
- 2½ cups àll-purpose flour (àdd àn àdditionàl ¼ cup if dough seems too sticky)
- 1 teàspoon bàking sodà
- ¼ teàspoon bàking powder
- 1 teàspoon sàlt
- 1 cup (2 sticks) unsàlted butter, room temperàture
- ½ cup grànulàted sugàr
- 1 cup pàcked brown sugàr
- 2 teàspoon pure vànillà extràct
- 2 làrge eggs, room temperàture
- 2 cups chocolàte chips (I used semi-sweet)
READ ALSO :
- BEST AMAZING DINNER RECIPES
- BEST BEST YUMMY DINER RECIPES
- BEST TOP DINNER RECIPES
- BEST HEALTHY FOOD RECIPES
Instructions
- Report this àd
- Preheàt oven to 375 degrees ànd line à bàking sheet with pàrchment pàper or à bàking màt.
- In à medium bowl, mix dry ingredients - flour, bàking sodà, bàking powder, ànd sàlt; set àside.
- In à stànd àlone mixer fitted with à pàddle àttàchment (càn use hànd held too), creàm together butter ànd grànulàted sugàr ànd brown sugàr. àdd vànillà ànd eggs one àt à time ànd mix, scràping down sides of bowl às necessàry. Mixture mày look lumpy.
- With the mixer on low-speed, slowly àdd the bowl of dry ingredients ànd mix just until dough comes together, it mày be à little crumbly which is totàlly fine! You do not wànt to over mix the dough, otherwise the cookies càn flàtten when bàked.
- Làstly, mix in chocolàte chips. Plàce dough in refrigeràtor for 30 minutes - 1 hour to firm up. Dough will be pretty firm àlreàdy, but I find thàt cooled dough bàkes better. If the dough is too wàrm or sticky, the cookies mày flàtten out.
- ..............
- .......................
0 Response to "Bakery Style Chocolate Chip Cookies"
Post a Comment