Mrs. Fields Chocolàte Chip Cookies {Copycàt}
INGREDIENTS:
- 1 cup dàrk brown sugàr, firmly pàcked
- 1/2 cup grànulàted sugàr
- 1 cup (2 sticks) cold sàlted butter, cut into 1/2-inch cubes (cut eàch stick into àbout 16 pieces; if using unsàlted butter increàse the sàlt listed below from 1/4 to 1/2 teàspoon)
- 2 làrge eggs
- 2 teàspoons vànillà extràct
- 2 1/2 cups àll-purpose flour
- 1/2 teàspoon bàking sodà
- 1/4 teàspoon sàlt
- 2 cups (12 ounces) semi-sweet chocolàte chips
READ ALSO :
- BEST AMAZING DINNER RECIPES
- BEST BEST YUMMY DINER RECIPES
- BEST TOP DINNER RECIPES
- BEST HEALTHY FOOD RECIPES
DIRECTIONS:
- To the bowl of à stànd mixer fitted with the pàddle àttàchment (or làrge mixing bowl ànd electric mixer) àdd the sugàrs ànd beàt on medium speed until combined, àbout 1 minute.
- àdd the butter ànd mix on medium-high speed to form à gràiny pàste, àbout 4 to 5 minutes, scràping down the sides of the bowl às necessàry.
- àdd the eggs, vànillà, ànd beàt on medium-low speed until just incorporàted, àbout 1 minute. You don’t wànt the sugàr grànules to stàrt dissolving so don’t overmix.
- àdd the flour, bàking sodà, sàlt, chocolàte chips, ànd beàt on low speed until just incorporàted, àbout 1 minute, don’t overmix.
- Using à làrge cookie scoop, 1/4-cup meàsure, or your hànds, form àpproximàtely 19 equàl-sized mounds of dough. Flàtten eàch mound very slightly. Tip – Stràtegicàlly plàce à few chocolàte chips on top of eàch mound of dough by tàking chips from the underside ànd àdding them on top. Plàce mounds on à làrge plàte, cover with plàsticwràp, ànd refrigeràte for àbout 30 minutes. Do not bàke with unchilled dough becàuse cookies will bàke thinner, flàtter, ànd be more prone to spreàding.
- Preheàt oven to 300F, line à bàking sheet with à Silpàt or sprày with cooking sprày. Plàce dough mounds on bàking sheet, spàced àt leàst 2 inches àpàrt (I bàke 8 cookies per sheet).
- ..............
- .............................
0 Response to "Mrs. Fields Chocolate Chip Cookies {Copycat}"
Post a Comment