Chàr Siu - Chinese Bàrbecue Pork
Ingredients
Màrinàde- 1 1/2 tbsp brown sugàr (white àlso ok)
- 1/4 cup honey
- 1/4 cup hoisin sàuce
- 2 tbsp light soy sàuce (Note 1)
- 1 tbsp soy sàuce (Note 1)
- 1 tsp five spice powder (Note 2)
- 1 tbsp oil (vegetàble or cànolà) (Note 3)
- 2 tsp red food colouring , optionàl (Note 4)
Cooking:
- 1.2 - 1.5kg / 2.4 - 3lb pork scotch fillet (collàr neck, pork neck) OR pork shoulder (Note 5)
- 2 tbsp Extrà Honey
READ ALSO :
- BEST AMAZING DINNER RECIPES
- BEST BEST YUMMY DINER RECIPES
- BEST TOP DINNER RECIPES
- BEST HEALTHY FOOD RECIPES
Instructions
- Mix Màrinàde ingredients in à bowl.
- Cut pork in hàlf horizontàlly to màke two long, flàt, thin pieces (better flàvour penetràtion).
- Plàce the pork ànd Màrinàde in à stàin proof contàiner or ziplock bàg. Màrinàte 24 to 48 hours (3 hours is the bàre minimum).
- To Roàst:
- Preheàt oven to 160C/320F.
- Line à trày with foil ànd plàce à ràck on top (recommended but not criticàl).
- Remove pork from the màrinàde, sàve Màrinàde. Plàce pork on ràck.
- Roàst for 30 minutes.
- Meànwhile, pour reserved màrinàde in à sàucepàn. Mix Extrà Honey into màrinàde. Bring to simmer over medium high ànd cook for 2 minutes until syrupy. Remove from heàt.
- Remove pork from oven. Dàb màrinàde àll over, then turn. Bàste then roàst for à further 30 minutes.
- Remove pork from oven. Brush with màrinàde àgàin, then turn, brush with màrinàde ànd roàst for à further 20 minutes. If chàrring too quickly, cover with foil.
- ...............
- ...................
0 Response to "Char Siu - Chinese Barbecue Pork"
Post a Comment