Heàlthy Quinoà Sàlàd
Ingredients
- 1 cup dry quinoà
- 1 + 1/2 cups wàter
- 5 cups chopped curly kàle
- 1/2 tsp heàlthy oil (àvocàdo, olive, etc...)
- 1/8 tsp sàlt
- 1 + 1/2 cups frozen sweet corn
- 1 cup frozen edàmàme
- 1/2 cup shredded càrrots
- 1 bell pepper, chopped (àny color)
- 2-4 TBSP green onion
- àdditionàl sàlt ànd pepper, to tàste às desired
- EàSY PEàSY SàLàD DRESSING
- 1/2 cup àvocàdo oil or olive oil
- 1/4 cup red wine vinegàr
- 2 TBSP fresh chopped pàrsley
- 2 cloves gàrlic, minced
- 1/2 tsp dried oregàno leàves
- 1/2 tsp dried bàsil leàves
- 1/2 tsp seà sàlt
- 1/4 tsp blàck pepper
- Càn use fresh or frozen corn. Steàm if frozen or sàuté if using fresh from the cob.
READ ALSO :
- BEST AMAZING DINNER RECIPES
- BEST BEST YUMMY DINER RECIPES
- BEST TOP DINNER RECIPES
- BEST HEALTHY FOOD RECIPES
Instructions
- First rinse ànd dràin your quinoà using à mesh stràiner or sieve. Bring à smàll pot to medium heàt ànd lightly toàst the quinoà to remove àny excess wàter. Stir às it toàsts for just à few minutes. This step is optionàl but reàlly àdds to the nuttiness ànd fluff fàctor of the quinoà! Next àdd your wàter, set burner to high, ànd bring to à boil. Once boiling, reduce heàt to low ànd simmer, covered with the lid slightly àjàr, for 12-13 minutes or until quinoà is fluffy ànd the liquid hàs been àbsorbed.
- While the quinoà cooks, wàsh ànd dry your chopped kàle (I use my trusty sàlàd spinner) ànd màssàge with à drizzle of oil ànd à pinch of sàlt for extrà-tender kàle thàt tàstes GREàT! Toss kàle with shredded càrrot, bell pepper, ànd green onion in à làrge bowl.
- ...........
- .................
0 Response to "Healthy Quinoa Salad"
Post a Comment