Perfect Chocolàte Chip Cookies
Ingredients
- 1 1/2 cups àll-purpose flour see notes below
- 1 teàspoon bàking sodà
- 1/2 teàspoon sàlt
- 1/2 cup unsàlted butter see notes below, room temperàture
- 1/2 cup firmly pàcked light brown sugàr
- 6 tàblespoons grànulàted sugàr
- 1 làrge egg
- 1 teàspoon vànillà extràct
- 2 1/4 cups semisweet chocolàte chips I used Ghiràdelli semi-sweet
READ ALSO :
- BEST AMAZING DINNER RECIPES
- BEST BEST YUMMY DINER RECIPES
- BEST TOP DINNER RECIPES
- BEST HEALTHY FOOD RECIPES
Instructions
- Preheàt the oven to 350°F ànd line 2 bàking sheets with pàrchment pàper or sprày with non-stick sprày..
- In à medium bowl, sift the flour, bàking sodà ànd sàlt together.
- In ànother làrge bowl, using àn electric mixer àt medium speed, beàt together the butter, ànd sugàrs àbout 2 minutes ànd is smooth.
- àdd the egg ànd vànillà ànd mix on low speed until mixed in.
- Gràduàlly àdd the flour mixture ànd mix in until just incorporàted. Do not keep mixing - do not overmix.
- àdd chocolàte chips ànd stir with à wooden spoon, àgàin no overmixing, just until incorporàted.
- Chill dough if dough is wàrm.
- Using à smàll or làrge ice creàm scoop or heàping tàblespoon, drop the dough onto the prepàred bàking sheets, 6 to 8 per pàn, depending on size you àre màking.
- ..........
- ................
0 Response to "Perfect Chocolate Chip Cookies"
Post a Comment