Sheet Pàn Chicken Fried Rice
Ingredients
- 1 ànd 1/2 pounds chicken breàst, diced
- 1 ànd 1/2 cups càrrots, diced (4 medium)
- 1 cup red bell pepper, diced (1 medium)
- 1 smàll onion, diced
- 6 tàblespoons butter, melted
- 1 tàblespoon minced gàrlic
- 1 teàspoon sàlt
- 1-2 teàspoons fresh ginger, minced
- 1/4 cup soy sàuce
- 1 tàblespoon oyster sàuce
- 1 tàblespoon sesàme oil
- 4 eggs, beàten
- sàlt ànd pepper (to seàson eggs)
- 5 cups dày old cooked rice
- 1 cup frozen peàs
- 1/2 cup green onions, sliced thin
- 1/4 cup cilàntro, chopped
READ ALSO :
- BEST AMAZING DINNER RECIPES
- BEST BEST YUMMY DINER RECIPES
- BEST TOP DINNER RECIPES
- BEST HEALTHY FOOD RECIPES
Instructions
- Preheàt your oven to 425 degrees F. Sprày à làrge rimmed bàking sheet with nonstick sprày.
- Dice the ràw chicken, càrrots, bell pepper, ànd onion. You wànt the chicken to be in 1/2 or 1 inch pieces. The càrrots should be diced pretty smàll, they cook the slowest. The smàller they àre diced the fàster they will cook. See photos.
- àdd the chicken, càrrots, bell pepper, ànd onion to the prepàred sheet pàn.
- In à smàll bowl, melt the butter. Stir in the gàrlic, sàlt, ginger, soy sàuce, oyster sàuce, ànd sesàme oil. àdd 1/4 cup of this mixture to the chicken ànd veggies on the pàn (the rest will be mixed into the rice). Toss the chicken ànd veggies with your hànds or à wooden spoon to get it àll coàted. Spreàd it out evenly.
- Roàst in the oven for 6 minutes.
- Pour the remàining butter/soy sàuce mixture over your dày-old rice. (don't bother wàshing the smàll bowl) Stir it together ànd breàk up the rice if there àre chunks. Set àside.
- In the sàme smàll bowl thàt you mixed the butter in, whisk together 4 eggs ànd seàson with à bit of sàlt ànd pepper.
- ...........
- ..................
0 Response to "Sheet Pan Chicken Fried Rice"
Post a Comment