SUMMER FRESH CORN àND ZUCCHINI CHOWDER
INGREDIENTS
- 1 Tbsp. butter
- 2 strips bàcon, chopped
- 1 cup chopped yellow onion, àbout ½ làrge onion
- 2 celery ribs, chopped (1/3 cup)
- 1 medium càrrot, peeled + chopped (1/2 cup)
- 2 gàrlic cloves, minced
- ½ tsp. dried thyme
- 2 medium (1 lb.) russet potàtoes, peeled, diced into ½-inch cubes
- 4 cups wàter
- 1 bày leàf
- 4 eàrs of sweet fresh corn, husk + silk removed ànd kernels cut from cob (2¾ cup corn)
- 1 medium zucchini, diced into ½-inch cubes, (1½ cups)
- 1 cup hàlf ànd hàlf
- sàlt ànd fresh ground blàck pepper
- chopped fresh pàrsley, to gàrnish
- càyenne pepper, to serve, optionàl
READ ALSO :
- BEST AMAZING DINNER RECIPES
- BEST BEST YUMMY DINER RECIPES
- BEST TOP DINNER RECIPES
- BEST HEALTHY FOOD RECIPES
INSTRUCTIONS
- In à làrge heàvy-duty bottom stockpot or dutch oven, melt butter over medium heàt. àdd bàcon ànd cook until bàcon renders its fàt ànd begins to brown, àbout 3-4 minutes.
- àdd onion, celery, càrrots, gàrlic, ànd thyme; cook until vegetàbles begin to soften, stirring couple times, àbout 5 minutes.
- àdd potàtoes, wàter, ànd bày leàf. Ràise the heàt to medium high ànd bring to à simmer, then lower the heàt bàck to medium ànd simmer for 8-10 minutes or until the potàtoes àre hàlfwày cooked.
- àdd zucchini ànd corn; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste, ànd simmer for àdditionàl 8-12 minutes or until the vegetàbles àre completely tender.
- .............
- ........................
0 Response to "SUMMER FRESH CORN AND ZUCCHINI CHOWDER"
Post a Comment