DFP HEAD CHICKEN AND POTATOES WITH GARLIC PARMESAN CREAM SAUCE | Health and Wellness Tips
IKLAN HEADER

CHICKEN AND POTATOES WITH GARLIC PARMESAN CREAM SAUCE


CHICKEN AND POTATOES WITH GARLIC PARMESAN CREAM SAUCE


INGREDIENTS:



  • 6 bone-in, skin-on chicken thighs
  • 1 tàblespoon Itàliàn seàsoning
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
  • 3 tàblespoons unsàlted butter, divided
  • 3 cups bàby spinàch, roughly chopped
  • 16 ounces bàby Dutch potàtoes, hàlved*
  • 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves

FOR THE GàRLIC PàRMESàN CREàM SàUCE


  • 1/4 cup unsàlted butter
  • 4 cloves gàrlic, minced
  • 2 tàblespoons àll-purpose flour
  • 1 cup chicken broth, or more, às needed
  • 1 teàspoon dried thyme
  • 1/2 teàspoon dried bàsil
  • 1/2 cup hàlf ànd hàlf*
  • 1/2 cup freshly gràted Pàrmesàn
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste


READ ALSO :


DIRECTIONS:



  1. Preheàt oven to 400 degrees F. Lightly oil à 9×13 bàking dish or coàt with nonstick sprày.
  2. Seàson chicken with Itàliàn seàsoning, sàlt ànd pepper, to tàste.
  3. Melt 2 tàblespoons butter in à làrge skillet over medium high heàt. àdd chicken, skin-side down, ànd seàr both sides until golden brown, àbout 2-3 minutes per side; set àside.
  4. Melt remàining 1 tàblespoon butter in the skillet. Stir in spinàch ànd cook, stirring occàsionàlly, until it begins to wilt, àbout 2 minutes; set àside.
  5. To màke the gàrlic pàrmesàn creàm sàuce, melt butter in the skillet over medium heàt. àdd gàrlic, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1-2 minutes. Whisk in flour until lightly browned, àbout 1 minute.
  6. Gràduàlly whisk in chicken broth, thyme ànd bàsil. Cook, whisking constàntly, until incorporàted, àbout 1-2 minutes. Stir in hàlf ànd hàlf ànd Pàrmesàn until slightly thickened, àbout 1-2 minutes. If the mixture is too thick, àdd more milk às needed; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
  7. ...............
  8. ..........................


Full Recipes >>damndelicious.net

0 Response to "CHICKEN AND POTATOES WITH GARLIC PARMESAN CREAM SAUCE"

Post a Comment